Play-in 2024: 4 februari 2024

Een gezellige muzikale dag bij Harmonie Orkest Zoetermeer

Na succesvolle, muzikale en gezellige play-ins in 2019, 2022 en 2023 organiseert Harmonie Orkest Zoetermeer op zondag 4 februari 2024 weer een play-in. Op deze dag spelen we met een grote groep enthousiaste muzikanten een uitdagend programma met allerlei verschillende muziekstijlen.

We starten de dag om 10:00 uur met de eerste repetitie en sluiten af met een concert. Vanaf 9:30 uur is de zaal open en staat er koffie en thee klaar. Wij zorgen voor een lunch en na afloop is er nog gelegenheid voor een drankje.

Deze muzikale dag is voor iedereen die op minimaal HaFaBra B-niveau muziek maakt (tot 12 jaar met begeleiding), passend binnen een (groot)harmoniebezetting. Zowel blazers als slagwerkers. We vragen voor deelname een bijdrage van € 19,50 om de lunch, zaal, bladmuziek en andere kosten te dekken.

Voor deze play-in nodigen wij alle muzikanten uit die zin hebben om muziek te maken in dit orkest-voor-een-dag. We hebben een leuk en uitdagend repertoire klaar staan. De dirigent van deze play-in is Jurgen van Groningen Schinkel.

Het afsluitende concert is gratis te bezoeken, dus nodig zeker je vrienden, familieleden en kennissen uit! Het concert start om 16:00 uur en vanaf 15:45 uur is de zaal open.

Je kunt je helaas niet meer aanmelden voor deze editie. Wil je op de hoogte blijven? stuur dan een mailtje naar playin@harmonieorkestzoetermeer.nl

Een play-in is een dag muziek maken met een orkest dat alleen die dag bestaat. Een orkest-voor-een-dag dus! ’s ochtends en ’s middags repeteren we en aan het einde van de middag geven we een concert!

Eén van de muzikanten van vorig jaar heeft een video gemaakt waardoor je een aardig beeld krijgt van wat een play-in is. Bekijk de video op YouTube: https://youtu.be/gVmk-WqWhXw

Het orkest heeft een uitgebreide symfonisch blaasorkest bezetting waarin plek is voor de volgende instrumenten:

Houtblazers: piccolo, dwarsfluit, hobo, althobo, fagot, esklarinet, klarinet, altklarinet, basklarinet, altsax, tenorsax, baritonsax

Koperblazers: hoorn, bugel/flugelhorn, trompet, trombone, euphonium, bariton, tuba, bastuba

Slagwerk: pauken, drums, percussie en melodisch slagwerk (xylofoon, klokkenspel)

Snaarinstrumenten: cello en contrabas

Het repertoire heeft dit jaar een Amerikaans tintje. Op de lessenaar komt een energieke overture die een muzikale ode brengt aan de Laurel Mountains in Pennsylvania.

Van Florence Price (1887-1953), die bekend staat als de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke componist van symfonische werken, spelen Juba Dance.

Met The Symphonic Gershwin spelen we een afwisselende medley van wereldberoemde melodieën zoals An American in Paris, Cuban Overture en Rhapsody in Blue.

Met Fly me to the Moon bevinden we ons in het nachtleven van New York en met een medley uit Grease swingen we via de Amerikaanse highschool naar het einde van het programma! 

Deze play-in is geschikt voor iedereen met minimaal HaFaBra B speelniveau. Twijfel je of je kan meedoen? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Nee, iedereen die het niveau aan kan, is van harte welkom! Wel vinden we het belangrijk dat muzikanten tot 12 jaar een begeleider hebben die meespeelt tijdens de play-in.

De inschrijving voor de play-in is geopend! Klik hier voor het aanmeldformulier!

Ja, dat hoeft geen probleem te zijn, maar laat het ons wel vooraf even weten! Ook als je al voor het afsluitende concert weg gaat, kan je gewoon meedoen, maar willen we dat wel graag vooraf weten.

Ongeveer drie weken voor de play-in krijg je jouw partijen toegestuurd. Heb je geen printer of lukt er iets niet? Neem contact op met de organisatie.

We vragen voor deelname een bijdrage om de lunch, zaal, bladmuziek en andere kosten te dekken. Voor deze editie is de bijdrage vastgesteld op: € 19,50.

Om de bijdrage te voldoen ontvang je in januari een betaalverzoek.

Neem even contact op met de organisatie, dan bespreken we de mogelijkheden!

Wat jammer dat je er toch niet bij kan zijn! Je mist een fantasische dag. Neem even contact op met de organisatie om je afmelding door te geven. Na je inschrijving hebben we al wel kosten gemaakt, dus we kunnen niet het hele bedrag terugstorten. Afhankelijk van het moment van je afmelding, berekenen we wat we kunnen terugstorten.

Het afsluitende concert worden gehouden in het verenigingsgebouw MusicDome, waar we ook de hele dag repeteren.

Het adres is v.d. Hagenstraat 22d, 2722 NT Zoetermeer, in het Van Tuyll-sportpark. De ingang is rechts naast het restaurant “Bijou”. Boven de deur hangt een bord “MusicDome”. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur

Het afsluitende concert start om 16:00 uur en de zaal is vanaf 15:45 uur open. Het concert is gratis te bezoeken, dus nodig zeker je vrienden, familieleden en kennissen uit!

Nee, je hoeft geen set nette kleding mee te nemen voor het slotconcert. Tijdens de play-in houden we van een informele sfeer en die zetten we voort bij het afsluitende concert.

We hebben plek voor maximaal 75 deelnemers, waarbij we het belangrijk vinden dat het orkest-voor-een-dag een gebalanceerde bezetting heeft. Hoe eerder je aanmelding bij ons binnen is, hoe groter de kans dat je mee kan spelen op 4 februari a.s.!

Als de aanmeldingen voor een bepaalde instrumentgroep hard gaan, kan het zijn dat we een wachtlijst voor die instrumentgroep instellen.

Na je aanmelding ontvang je binnen een paar dagen een bevestiging. Als je op de wachtlijst komt te staan, laten we je dat dan ook gelijk weten.

15-12-2023: Voor dwarsfluiten en altsaxen hebben we een volle bezetting, dus nieuwe aanmeldingen voor die instrumenten krijgen een plek op de wachtlijst.

Neem contact op met de organisatie! Je kunt ons bereiken via: playin@harmonieorkestzoetermeer.nl

4 februari 2024
Play-in 2023
Play-in 2022
Play-in 2019

Locatie

De play-in en het afsluitende concert worden gehouden in het verenigingsgebouw MusicDome. Het adres is v.d. Hagenstraat 22d, 2722 NT Zoetermeer, in het Van Tuyll-sportpark. De ingang is rechts naast het restaurant “Bijou”. Boven de deur hangt een bord “MusicDome”. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Wil je komen luisteren naar het eindresultaat van de play-in? Het gratis toegankelijke concert start om 16:00 uur (15:30 uur zaal open) en wordt gehouden in de zaal waar we de hele dag repeteren: MusicDome – v.d. Hagenstraat 22d, 2722 NT Zoetermeer.

Aanmelden voor de play-in binnenkort weer mogelijk!